Welk servies past bij mij? 

Bij de aanschaf van een servies komt best wat bij kijken. We maken vooral de keuze voor een servies wat we mooi vinden en gelukkig hebben we daar bij CountryatHome veel keuze in. Jaren geleden was de aanschaf van een servies vooral veel van hetzelfde en werd dit vaak in één keer gekocht. Tegenwoordig zie je veel meer een mix van verschillende materialen en kleuren door elkaar. De jaren 70 serie van HKliving is daar een goed voorbeeld van. Een bonte verzameling borden, mokken en schalen met veel kleur met een knipoog naar toen. 

Aardewerk (of keramiek)

Aardewerk ofwel keramiek wordt gemaakt bij lagere baktemperaturen waardoor het zachter is dan porselein. Door een glazuurlaag wordt het wel weer wat steviger waardoor het dan minder gevoelig is voor krassen. Aardewerk servies heeft een natuurlijke uitstraling en het is verkrijgbaar in allerlei kleuren en opdrukken. Zowel de collectie van Bastion Collections, Zusss als Broste Copenhagen zijn van aardewerk. 

Stoneware

Stoneware servies is een type aardewerk wat gemaakt wordt van klei met een fijne korrel. Servies van stoneware is wat sterker dan aardewerk. Door de robuuste en stoere uitstraling is dit servies zoals bv. de dunes serie van Ib Laursen, enorm populair. 

 

 

© 2007 - 2024 CountryatHome | sitemap | rss