Sorteer op
 • Geurblokje - black amber
  Geurblokje - black amber

  Geurblokje Black AmberHet Amberblokje Black Amber, met een afmeting van 4,5 x 3,5 cm, is een van de meest gewilde en zeldzame schatten uit de wereld van aromatherapie en parfumerie. Dit blokje is exclusief verkrijgbaar bij…

  € 4,95
 • Geurblokje - amber
  Geurblokje - amber

  AmberblokjeHet amberblokje, met een afmeting van 4,5 x 3,5 cm, is een onvervangbaar juweel in de wereld van aromatherapie en parfumerie. Dit amberblokje heeft een unieke geur en textuur die het onderscheidt van imitaties. Het is…

  € 4,95
 • Geurblokje - vanille
  Geurblokje - vanille

  Geurblokje VanilleHeerlijk geurend blokje met vanille geur. Deze Marokkaanse geurblokjes worden gemaakt volgens een eeuwenoud traditioneel recept en zijn samengesteld uit plantaardige extracten. Stop de geurblokjes in je…

  € 4,95
 • Geurblokje - patchouli
  Geurblokje - patchouli

  Het geurblokje Patchouli, met een afmeting van 4,5 x 3,5 cm, is een must-have voor liefhebbers van aromatische verrukking. Beschikbaar bij CountryatHome.nl, staat dit blokje garant voor een heerlijke geurervaring. Patchouli is al…

  € 4,95
 • Geurblokje - white cotton
  Geurblokje - white cotton

  Geurblokje White CottonHeerlijk geurend blokje met de geur white cotton. Deze Marokkaanse geurblokjes worden gemaakt volgens een eeuwenoud traditioneel recept en zijn samengesteld uit plantaardige extracten. Het wordt geassocieerd…

  € 4,95
 • Bamboe schaaltje - zwart
  Bamboe schaaltje - zwart

  Bamboe schaaltje zwartDit bamboe schaaltje is gemaakt op Bali, een prachtig klein mandje, perfect voor het bewaren van o.a. geurblokjes. Met een diameter van 8,5 cm biedt het voldoende ruimte voor 2 amberblokjes. Het schaaltje is…

  € 4,95
 • Bamboe schaaltje - whitewash
  Bamboe schaaltje - whitewash

  Bamboe schaaltje whitewashDit bamboe schaaltje is gemaakt op Bali, een prachtig klein mandje, perfect voor het bewaren van o.a. geurblokjes. Met een diameter van 8,5 cm biedt het voldoende ruimte voor 2 amberblokjes. Het schaaltje…

  € 4,95
 • Bamboe schaaltje - bruin
  Bamboe schaaltje - bruin

  Bamboe schaaltje bruinHet bruine bamboeschaaltje, met de hand vervaardigd op Bali, is een klein mandje dat perfect is voor het bewaren van 2 amberblokjes. Met een diameter van 8,5 cm biedt het voldoende ruimte om je waardevolle…

  € 4,95
 • Bamboe schaaltje - naturel
  Bamboe schaaltje - naturel

  Bamboe schaaltje naturelDit bamboe schaaltje is gemaakt op Bali, een prachtig klein mandje, perfect voor het bewaren van o.a. geurblokjes. Met een diameter van 8,5 cm biedt het voldoende ruimte voor 2 amberblokjes. Het schaaltje…

  € 4,95
 • Rasp mini - zwart
  Rasp mini - zwart

  Mini rasp zwartDeze mini rasp van metaal is speciaal ontworpen voor het raspen van amberblokjes. Het biedt een handige en effectieve manier om het blokje te raspen en het schaafsel te verzamelen. Het fijngeraspte schaafsel kan…

  € 3,95
 • Rasp mini - brons
  Rasp mini - brons

  Mini rasp bronsDeze mini rasp van metaal is speciaal ontworpen voor het raspen van amberblokjes. Het biedt een handige en effectieve manier om het blokje te raspen en het schaafsel te verzamelen. Het fijngeraspte schaafsel kan…

  € 3,95
 • Rasp mini - goud
  Rasp mini - goud

  Mini rasp goudDeze mini rasp van metaal is speciaal ontworpen voor het raspen van amberblokjes. Het biedt een handige en effectieve manier om het blokje te raspen en het schaafsel te verzamelen. Het fijngeraspte schaafsel kan…

  € 3,95
 • Rasp mini - zand
  Rasp mini - zand

  Mini rasp zandDeze mini rasp van metaal is speciaal ontworpen voor het raspen van amberblokjes. Het biedt een handige en effectieve manier om het blokje te raspen en het schaafsel te verzamelen. Het fijngeraspte schaafsel kan…

  € 3,95

Amberblokjes: natuurlijke schatten van de zee

Amberblokjes zijn al eeuwenlang een intrigerend en mysterieus natuurlijk product dat zowel verzamelaars als liefhebbers van geuren over de hele wereld heeft geboeid. Deze kostbare schatten, ook bekend als 'ambergris' of 'amber', hebben een rijke geschiedenis en worden gewaardeerd vanwege hun unieke aroma en veelzijdige toepassingen. In dit uitgebreide blog gaan we dieper in op wat amber en amberblokjes precies zijn, waar ze vandaan komen, hoe je ze kunt gebruiken, hoe je echte amberblokjes kunt herkennen, waar je voor moet oppassen als het gaat om nep blokjes, en hoe je toebehoren zoals schaaltjes en raspjes kunt verkrijgen, met een speciale nadruk op CountryatHome, waar je de enige echte amberblokjes kunt kopen.

Wat is Amber?

Voordat we ons verdiepen in de wereld van amberblokjes, is het essentieel om te begrijpen wat 'amber' als natuurlijk materiaal betekent. Amber is een organische stof die vaak wordt geassocieerd met fossielen, sieraden en parfums. Het is echter belangrijk om te weten dat er verschillende soorten amber zijn, en amberblokjes zijn slechts een van de vele varianten.

 1. Barnsteen (Gewoon Amber): dit is een fossiele hars die afkomstig is van naaldbomen en wordt geassocieerd met fossielen van insecten en planten. Barnsteen is vaak geel tot oranjebruin van kleur en wordt veel gebruikt in sieraden en decoratieve voorwerpen.

 2. Baltische Barnsteen: een van de meest bekende en gewilde soorten barnsteen komt uit de Baltische regio en heeft een diepe, rijke amberkleur. Dit type barnsteen wordt vaak in sieraden verwerkt.

 3. Copaïba-amber: dit type amber is afkomstig van bomen uit Zuid-Amerika en heeft een zachtere textuur dan de meeste andere soorten amber. Copaïba-amber wordt vaak gebruikt in parfumerie en cosmetica.

 4. Amberblokjes (Ambergris): amberblokjes, ook wel bekend als ambergris, zijn een uniek bijproduct van het spijsverteringsstelsel van potvissen. In tegenstelling tot barnsteen, zijn amberblokjes vaak wit, grijs of donker van kleur en hebben een aardse, muskusachtige geur.

In dit blog zullen we ons voornamelijk richten op amberblokjes, die een intrigerende en betoverende kwaliteit hebben die hen onderscheidt van andere soorten amber.

Wat zijn Amberblokjes?

Amberblokjes, of ambergris, zijn stukjes hars die zich vormen in de darmen van potvissen (Physeter macrocephalus) als gevolg van een complex en fascinerend spijsverteringsproces. Het begint allemaal met het eten van inktvissen door deze majestueuze zeedieren. Tijdens de spijsvertering ontstaat een donkere, kleverige substantie die na verloop van tijd verhardt en verandert onder invloed van zonlicht, zout water en bacteriën.

De verandering van deze kleverige hars tot harde, brokachtige stukjes is wat amberblokjes zo waardevol maakt in de wereld van geuren en parfumerie. Amberblokjes zijn niet alleen zeldzaam, maar ze hebben ook een unieke geur die doet denken aan muskus, aarde en de zee, wat hen tot een begeerd ingrediënt maakt in de parfumindustrie.

Waar Komen Amberblokjes Vandaan?

Amberblokjes worden meestal gevonden aan de kusten van verschillende delen van de wereld. Ze spoelen aan op stranden en worden vaak verzameld door gelukkige vinders. De specifieke locaties waar amberblokjes worden gevonden, omvatten onder andere:

 1. Caraïben: amberblokjes zijn bekend om aan te spoelen op de stranden van eilanden in de Caraïben, zoals de Bahama's.

 2. Indische Oceaan: andere vindplaatsen zijn te vinden langs de kusten van landen in de Indische Oceaan, zoals Madagaskar.

 3. Middellandse Zee: ook langs de Middellandse Zeekust zijn er meldingen van het aanspoelen van amberblokjes.

Het interessante aan amberblokjes is dat hun herkomst vaak mysterieus is. Niemand kan met zekerheid zeggen welke potvis de amberblokjes heeft geproduceerd en hoe lang ze door de oceaan hebben gereisd voordat ze aan land spoelden. Dit draagt bij aan de romantiek en het mysterie rond deze bijzondere stukjes hars.

Hoe kun je amberblokjes gebruiken?

Amberblokjes worden al eeuwenlang gewaardeerd om hun veelzijdige toepassingen en betoverende geur. Hier zijn enkele manieren waarop je amberblokjes kunt gebruiken:

 1. Parfum: een van de meest populaire toepassingen van amberblokjes is als parfum. Je kunt een klein stukje amberblokje op je huid wrijven, bijvoorbeeld op je polsen of hals. De lichaamswarmte zal het amberblokje zachtjes opwarmen, waardoor de geur vrijkomt. Deze geur is subtiel en langdurig, en de aardse, muskusachtige tonen maken het tot een unieke parfumervaring.

 2. Aromatherapie: amberblokjes kunnen worden gebruikt in aromatherapie. Om de geur in de lucht te verspreiden, kun je een stukje amberblokje in een speciale brander plaatsen. Terwijl het amberblokje langzaam smelt, vult het de ruimte met zijn betoverende aroma. Deze praktijk kan helpen bij ontspanning en het verminderen van stress.

 3. Geur voor kleding en kasten: leg een stukje amberblokje in een lade, kast of een kleine zak met kleding om je garderobe te parfumeren. Het houdt je kleding fris en geeft ze een subtiele, aardse geur.

 4. Geur voor thuis: amberblokjes kunnen ook in huis worden gebruikt. Plaats een stukje amberblokje in een decoratieve schaal in de woonkamer of op een dressoir. Het zal niet alleen de lucht verfrissen, maar ook dienen als een prachtig decoratief element.

De veelzijdigheid van amberblokjes maakt ze tot een gewaardeerd bezit voor liefhebbers van natuurlijke geuren en parfum.

Hoe herken je echte amberblokjes?

Het herkennen van echte amberblokjes is cruciaal, omdat er helaas veel neppe blokjes op de markt worden verkocht. Hier zijn enkele aanwijzingen om echte amberblokjes van vervalsingen te onderscheiden:

 1. Geur: echte amberblokjes hebben een sterke, langdurige geur die zich langzaam vrijgeeft wanneer ze worden verwarmd of gewreven. De geur is uniek en wordt vaak omschreven als aards, muskusachtig en licht ziltig, met tonen van zoetigheid.

 2. Textuur: echte amberblokjes voelen stevig aan en kunnen enigszins bros worden wanneer ze worden verwarmd. Ze kunnen ook een lichte wasachtige textuur hebben.

 3. Drijfproef: een eenvoudige maar effectieve test om echte amberblokjes te herkennen, is de drijfproef. Plaats een klein stukje amberblokje in een glas met zout water. Echte amberblokjes blijven drijven, terwijl vervalsingen zinken. Dit komt doordat echte amberblokjes vanwege hun porositeit lichter zijn dan water.

 4. Prijs: echte amberblokjes zijn kostbaar vanwege hun zeldzaamheid en complexe productieproces. Wees op je hoede voor aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn, omdat dit vaak wijst op vervalsingen.

Pas op voor nepblokjes

Helaas zijn er talloze vervalsingen van amberblokjes op de markt, en het is van vitaal belang om voorzichtig te zijn bij het kopen van deze kostbare natuurlijke schatten. Neppe amberblokjes kunnen worden gemaakt van synthetische materialen en missen de kenmerkende geur en eigenschappen van echte amberblokjes. Ze kunnen soms worden gemaakt van materialen zoals hars of was, die een gelijkaardige uiterlijke verschijning hebben maar niet dezelfde unieke geur bezitten.

Om de teleurstelling van het kopen van neppe amberblokjes te voorkomen, is het raadzaam om je aankopen te doen bij betrouwbare bronnen, zoals gespecialiseerde winkels en gerenommeerde online retailers. Dit brengt ons bij een betrouwbare bron waar je echte amberblokjes en bijbehorende accessoires kunt vinden: CountryatHome.

Toebehoren zoals schaaltjes en raspjes bij CountryatHome

Om optimaal van je amberblokjes te genieten en ze op een mooie en handige manier te gebruiken, zijn er verschillende accessoires beschikbaar. CountryatHome, een gerenommeerde winkel gespecialiseerd in amberblokjes en aanverwante producten, biedt een scala aan accessoires die je ervaring met amberblokjes kunnen verbeteren.

 1. Schaaltjes: schaaltjes zijn een uitstekende manier om je amberblokjes te presenteren en te bewaren. Ze zijn vaak gemaakt van materialen zoals aardewerk, porselein of hout en voegen een decoratief element toe aan je interieur. Deze schaaltjes zijn ontworpen om het amberblokje veilig vast te houden terwijl het wordt verwarmd en de geur wordt verspreid.

 2. Raspjes: raspjes zijn handige hulpmiddelen om kleine stukjes amberblokje af te schrapen. Dit is handig als je een kleine hoeveelheid amberblokje wilt gebruiken voor bijvoorbeeld parfum of aromatherapie. CountryatHome heeft raspjes in het assortiment die speciaal zijn ontworpen voor het raspen van amberblokjes.

 3. Cadeausets: als je op zoek bent naar een speciaal cadeau voor een geliefde, biedt CountryatHome ook prachtig samengestelde cadeausets met amberblokjes en bijpassende accessoires. Deze sets zijn perfect voor speciale gelegenheden en laten de ontvanger kennismaken met de betoverende wereld van amberblokjes.

De enige echte amberblokjes koop je bij CountryatHome.nl

Als je op zoek bent naar echte amberblokjes van de hoogste kwaliteit, dan is CountryatHome.nl de plek waar je moet zijn. Deze gespecialiseerde winkel heeft een diepgewortelde passie voor amberblokjes en biedt alleen authentieke, zorgvuldig geselecteerde stukjes ambergris aan. Met hun toewijding aan kwaliteit en authenticiteit kun je er zeker van zijn dat je bij CountryatHome.nl de enige echte amberblokjes vindt.

Bij CountryatHome.nl wordt niet alleen de kwaliteit van de amberblokjes gewaarborgd, maar ook de klantenservice is uitstekend. Of je nu een ervaren liefhebber bent van amberblokjes of nieuwsgierig bent om deze fascinerende wereld te verkennen, ons team staat altijd klaar om je te adviseren.

In een wereld vol synthetische geuren en massaproductie bieden amberblokjes een verfrissende en authentieke ervaring. Dompel jezelf onder in de betoverende geur en geschiedenis van amberblokjes, en geniet van hun tijdloze allure. Bij CountryatHome vind je de sleutel tot deze unieke wereld van geur en schoonheid, waar de enige echte amberblokjes wachten om ontdekt te worden.

Dus, als je klaar bent om de wereld van amberblokjes te verkennen, weet je waar je moet beginnen en waar je ze kunt vinden. Ontdek de magie van echte amberblokjes bij CountryatHome.nl en laat je zintuigen betoveren door de heerlijke geuren!

© 2007 - 2024 CountryatHome | sitemap | rss