Vaatwasbestendig servies

Bij CountryatHome vind je een ruime collectie servies gemaakt van verschillende materialen. Zo kennen we diverse merken met de mooiste producten - borden, mokken en schalen - gemaakt van porselein, aardewerk/keramiek en stoneware. Maar zijn deze items geschikt voor de vaatwasser? 

In principe is al het servies geschikt voor de vaatwasser, er zijn een paar uitzonderingen! Dat betreft alle mokken en schalen met goudkleurige details. Zo is de collectie van Urban Naturen Culture, bekend om het goudkleurige oortje, niet geschikt voor de vaatwasser. De kleur goud zal na verloop van tijd gaan vervagen. 

Naast UNC heeft ook Zusss en HKliving een aantal keramieken items in de collectie waar de kleur goud in is verwerkt en zijn dus niet vaatwasbestendig. 

Glaswerk

Stop geen glaswerk in de vaatwasser. De voorraadpotten, de latte- en theeglazen uit de Bastion Collections zijn niet geschikt om met een vaatwasser afgewassen te worden. De teskt of opdruk zal na verloop van tijd gaan vervagen en kan er een witte aanslag gaan vormen door de kalkaanslag of door glascorrosie. 

Kalkaanslag

Een witte aanslag in het glaswerk kan door twee dingen komen, door kalkaanslag of door glascorrosie. Door een druppel azijn op het glas uit te wrijven verdwijnt bij kalkaanslag de witte waas. Gebeurt er niets dan gaat het vaak om glascorrosie, kenmerkend door een doffe, witte aanslag of regenboogachtige vlekken of strepen.

 

 

© 2007 - 2024 CountryatHome | sitemap | rss